Jocs (r)

Cantarella per a triar

Quantes pedres hi ha en aquest carrer?
Jo les sé comptar molt bé:
n’hi ha una,
n’hi ha dues,
n’hi ha tres,
n’hi ha quatre,
n’hi ha cinc,
n’hi ha sis,
n’hi ha set,
n’hi ha vuit,
n’hi ha nou,
per a entrar en es carrer nou,
un pintor i una pintora
que pintaven sant Joan.
Que surti sa més gran!

 

La cadira

Es col·loquen cadires en rotlo, una menys que jugadors. A un senyal (xiulet, mamballeta…), els jugadors comencen a córrer fent voltes al rotlo. A un altre senyal, els jugadors han d’intentar seure a una de les cadires. Com que en falta una, quedarà eliminat un jugador. Es lleva una cadira i es torna a començar. Així s’aniran eliminant cadires i jugadors fins que només en quedi un.

 

Mocadoret

Es fan dos grups iguals. Cada grup dóna un nombre a cada jugador. Ningú no ha de saber els nombres de l’equip contrari. El conductor de joc es col·loca enmig, a unes vint passes de cada equip, amb un braç estès i aguantant amb la mà un mocador. Diu un nombre. Els dos jugadors que el tenen, un de cada banda, van a cercar el mocadoret. El jugador que l’agafa i el du al seu grup sense que l’altre el toqui, té un punt. Si l’altre jugador l’encalça i l’agafa, no té el punt. Guanya l’equip que aconsegueix més punts.

 

A la cadireta

Dos jugadors s’agafen mútuament els braços encreuats i duen un altre jugador assegut damunt la cadira que formen els braços i canten:

A la cadireta,
a la cadiró,
no menjaràs xulla
ni botifarró.

O bé:

A la cadireta,
a la cadiró,
un panet de quatre
i un botifarró.

A la cadireta
Autor: Cançó i joc popular

 

En Pere crida en Pau

Tots els jugadors estan asseguts en cercle. Un d’ells pren el nom de Pere, el següent, el de Pau i els altres es numeren a partir de l’1.

En Pere comença el joc dient: «En Pere crida en Pau». Aquest continua dient: «En Pau crida en tres». El jugador que té aquest nombre ha de respondre immediatament i ha de passar la crida a un altre.

Si un jugador s’equivoca o es torba, o bé queda eliminat, o bé passa al darrer lloc i es canvia la numeració de tots.

 


Telèfon: +34 971 91 91 66
07004 Palma, Illes Balears
Julià Àlvarez, 11 baixos