Cartonets

Cartonets

Què són?

Són unes pàgines que podeu imprimir, retallar i plastificar. Hi ha dibuixos, amb la paraula corresponent al darrere, i també hi ha les paraules soles, sense el dibuix. S’ha d’imprimir el mateix full per davant i per darrera, per fer que a cada dibuix li correspongui al darrere la seva paraula.

N’hi ha un grup per cada lletra que es treballa, de manera que es poden anar utilitzant progressivament a mesura que es van treballant les lletres.

Les trobareu amb fons blanc i amb fons de color, corresponent al color de cada volum (groc, blau i vermell).

La impressió amb fons blanc us permet imprimir-ho amb les cartolines de colors i així economitzar tinta de la impressora.

Ús dels cartonets

Amb aquests cartonets es pot fer:

  • aparellar paraules iguals,
  • aparellar cada paraula amb el seu dibuix (girant-lo i mirant el dibuix podrà comprovar si ho ha fet bé),
  • llegir les paraules del cartonet quadrat (girant-lo i mirant el dibuix podrà comprovar si ho ha fet bé),
  • classificar paraules i dibuixos segons criteris fonètics i de significat (que tenguin… al nom, que serveixin per a menjar, noms de nines, etc.),
  • dictats muts (mirant el dibuix escriure la paraula i després comprovar si ho ha fet bé).

I també jocs col·lectius:

  • Vejam si ho llegesc!: amb els cartonets col·locats per la banda de les paraules, cadascú té l’oportunitat de llegir-ne una a cada torn; agafen les que van llegint bé.

Endevinalles: amb els cartonets rectangulars de les paraules; cadascú en té un que no mostra a ningú. L’ha de llegir i formular una endevinalla que els altres hauran d’endevinar. Per exemple, si li ha tocat sopa pot dir «un menjar molt bo que es menja calentet».

Telèfon: +34 971 91 91 66
07004 Palma, Illes Balears
Julià Àlvarez, 11 baixos